Fıstık Ezmeli Tart

  • Görüntüleme
    657

Yapılışı

Bir gece suda beklettiğimiz hurmaları blenderda püre haline getirip kenara alıyoruz. Bademleri blenderda toz haline getirip bir karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine hurma püresini ekleyip hamur haline getiriyoruz. Karışımı tart kalıbına eşit bir şekilde yayıyoruz.

Kajuları bir gece suda bekletiyoruz, böylelikle daha pürüzsüz bir krema elde etmiş olacağız. Krema için gerekli olan tüm malzemeyi blenderda krema kıvamına kadar çekiyoruz ve tart zemininin üzerine yayıyoruz, üzerine ufak parçalara ayırdığımız yerfıstığını serpiyoruz. Bir gece – 18 derecede donması için bekletiyoruz.

Servis etmeden  1 saat önce +4 dereceye çıkarıyoruz. Bu şekilde daha rahat dilimlenir ve servis edilir

Afiyet olsun:)

 

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X